Decrease font size Default font size Increase font size
Створено за підтримки Фонду "МАТРА" Уряду Королівства Нідерландів

Якщо шлях довгий, не дивуйтесь: заради великої мети треба його пройти.
Платон.

20 січ. 14
Друк E-mail

20-річчя "Джерел"

Було прийнято рішення про відзначення ювілею 20-річчя «Джерел». Святкування заплановано на 9 жовтня 2014 року, коли відбудеться Форум «Джерела» - особливим родинам».

 

 

«Де я беру сили бути привітною мамою людини з інтелектуальною недостатністю вже 30 років (вигорання – не для мене)», - власним досвідом готова поділитися досвічена мати з «Джерел» під час публічної дискусії «Мами-мамам: мої досягнення за 30 років життя з «особливою» дитиною», що стане ключовою подією під час відзначення 20-річчя Благодійного товариства «Джерела». 

 Крім того, найбільш шановані мами дорослих людей з інтелектуальною недостатністю зроблять 10-хвилинні повідомлення про власний досвід і дадуть відповіді на запитання молодих матерів, які заздалегідь зареєструються як учасниці події; теми повідомлень:

1. Що допомогло мені пережити факт розумової відсталості дитини.

2. Я щаслива, бо зробила щасливою дитину.

3 . Як я готую дорослого сина до майбутнього дорослого.

4. Як я переживаю негативну реакцію оточуючих на мою дитину.

5. Взаємодія батьків з близькими і далекими родичами.

6. Чи потрібен мені зять?

7. Інтер’єр домівки, де живе людина з інтелектуальною недостатністю.

8. Взаємодія мами і дитини.

Рішення про відзначення ювілею було прийнято на першому засіданні організаційного комітету по відзначенню 20-річчя «Джерел», яке відбулося 15 січня 2014 року. Святкування заплановано на 9 жовтня 2014 року, коли відбудеться Форум «Джерела» - особливим родинам». Багатовекторна подія буде включати і виставку творчих робіт, і майстер-класи, і зустріч членів «особливих» родин з провідними фахівцями, і круглий стіл науковців «Роль недержавних організацій батьків людей з інвалідністю у подоланні стигми».

Будемо вдячні за відгуки про наші плани, особливо – за коментарі: які з названих вище тем вас зацікавили і про який ще досвід вам би хотілося почути від матерів дорослих щасливих «джерельців» з інтелектуальною недостатністю? Чекаємо за адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або на нашій сторінці у фейсбуку.